Sunday 6 January 2013

Φοιτητικά Startups - Glovo

Glovo Logo

Μιας και λόγω της δουλειάς μου έχω την ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή με πολλούς φοιτητές (και μάλιστα πολύ δραστήριους φοιτητές) σκέφτηκα να συγκεντρώσω όλα τα φοιτητικά startups που γνωρίζω στο blog μου. Θα ξεκινήσω λοιπόν με ένα interview που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα με ένα από τα αγαπημένα μου φοιτητικά startups τους Glovo. Διαβάστε την συνέντευξη που είχα ετοιμάσει για το iq magazine και το mycampus.gr:

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε το πρώτο Athens Startup Weekend University όπου φοιτητές απ' όλη την Ελλάδα είχαν την δυνατότητα να σχηματίσουν την δική τους startup επιχείρηση.

Κάπου εκεί συναντήσαμε και τον Κωσταπάνο, φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο ASWU η ιδέα του Κωσταπάνου για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας εθελοντών, το Glovo, πήρε τη 2η θέση και σχεδόν ένα μήνα μετά έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή με συνεργασίες πολύ σημαντικών events όπως το TEDxAthens και το Infoco.

Ποιοι είναι πίσω από το Glovo; Πως ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια;

Η GloVo ξεκίνησε μέσα από το διαγωνισμό Athens Startup Weekend University, που έλαβε χώρα στις 28-30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Ήταν ένας πανελλήνιος φοιτητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας, όπου η GloVo κέρδισε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 48 προτεινόμενες ιδέες. Η αρχική ιδέα ανήκε στον Κωσταπάνο Μηλιαρέση, ο οποίος με τη σύμπραξη των Άρη Κωνσταντινίδη, Χάρη Νινιού, Χρήστου Παναγιώτου, Γιάννη Τσιμαλή και Αλέξανδρου Αντιμάντο δημιούργησε την GloVo. Μετά το τέλος του διαγωνισμού ο Αλέξανδρος αποχώρησε, ενώ προστέθηκαν στην ομάδα μας η Αργυρώ Τζιτζή και ο Μανώλης Κουλιανός. Είμαστε μια ομάδα με πολλή όρεξη, δημιουργικές ανησυχίες, ομαδικό πνεύμα και χιούμορ ανώτερου επιπέδου.

Τι κάνει ακριβώς αυτή η πλατφόρμα; Ποια η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της;

Η GloVo ουσιαστικά είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών, στην οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές και να συμμετέχουν σε κάθε είδους events ανάλογα με την τοποθεσία τους, τα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητές τους. Επίσης οι διοργανωτές εκδηλώσεων και events μπορούν να επωφεληθούν από την ιστοσελίδα μας βρίσκοντας εθελοντές που θα απασχοληθούν στο δικό τους event-εκδήλωση. Με άλλα λόγια συνδέουμε εθελοντές με events.
Η ιδέα ξεκίνησε μέσα από συζητήσεις του Κωσταπάνου με ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν ως εθελοντές σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά δεν μπορούσαν είτε λόγω έλλειψης έγκαιρης ενημέρωσης, είτε επειδή δεν είχαν κάποιο γνωστό για να τους δώσει πρόσβαση. Από την άλλη μεριά οι διοργανωτές των events έψαχναν την τελευταία στιγμή να βρουν εθελοντές για τα events τους, με συνέπεια το αποτέλεσμα να μην είναι ικανοποιητικό ποσοτικά και ποιοτικά.

Πως μπορούν οι φοιτητές αναγνώστες μας να τη χρησιμοποιήσουν;

Ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής σε κάποιο από τα events που συμμετέχει η GloVo, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας www.glovo.com.gr και να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής (registration form) με τα στοιχεία του και κάποιες άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί του, κοινοποιώντας του πληροφορίες για όλα τα νέα events στα οποία μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε άλλη δράση της GloVo.

Ακόμη, αν κάποιος σχεδιάζει να οργανώσει κάποιο event και χρειάζεται εθελοντές, δεν έχει παρά να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα για events στην ιστοσελίδα μας με τις ανάλογες πληροφορίες και απαιτήσεις σχετικά με το event.

Τι θα λέγατε στους φοιτητές που θέλουν να κάνουν ένα ανάλογο ξεκίνημα με εσάς;

Αν υπήρχε μια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δώσουμε σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν το δικό τους startup, αυτή θα ήταν να το κάνουν. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πώς αυτό θα δουλέψει, αρκεί να κάνουν το πρώτο βήμα. Σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες και προβλήματα, αλλά πρέπει όλοι να θυμούνται ότι «Αν δοκιμάσεις κάτι, ενδεχομένως η πιθανότητα να αποτύχει θα είναι 99%. Αν όμως δεν το δοκιμάσεις, η πιθανότητα αποτυχίας θα είναι 100%». Άλλωστε η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσες φορές θα πέσεις κάτω, αλλά με το να καταφέρεις να σηκωθείς μία φορά παραπάνω απ’ όσες θα πέσεις.

FB: http://www.facebook.com/GloVoPlatform
Site: http://www.glovo.com.gr
Twitter: @GloVo_Platform

0 comments:

Post a Comment