Sunday 17 October 2010

Ποιος είπε ότι η Αθήνα δεν είναι ωραία πόλη!?

ατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι Θεσσαλονικιός, τα τελευταία 12 χρόνια τα έζησα εκεί, οι κολλητοί μου είναι από κει, στην Θεσσαλονίκη σπουδάζω, στην Θεσσαλονίκη πήγα σχολείο και γενικά είμαι παιδί της Θεσσαλονίκης (με όλα τα καλά και τα κακά που μπορεί να σημαίνει αυτό). Από πέρσι όμως είχα την ευκαιρία να μετακομίσω στην Αθήνα και να την ζήσω από κοντά, και μαζί να καταρρίψω πολλούς μύθους που έχουμε φτιάξει οι Θεσσαλονικείς γι'αυτήν.

Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι Θεσσαλονικιός, τα τελευταία 12 χρόνια τα έζησα εκεί, οι κολλητοί μου είναι από κει, στην Θεσσαλονίκη σπουδάζω, στην Θεσσαλονίκη πήγα σχολείο και γενικά είμαι παιδί της Θεσσαλονίκης (με όλα τα καλά και τα κακά που μπορεί να σημαίνει αυτό). Από πέρσι όμως είχα την ευκαιρία να μετακομίσω στην Αθήνα και να την ζήσω από κοντά, και μαζί να καταρρίψω πολλούς μύθους που έχουμε φτιάξει οι Θεσσαλονικείς γι'αυτήν.

Έχω να δηλώσω πως η Αθήνα είναι μία πάρα πολύ όμορφη πόλη. Μπορεί να σου δίνει την αίσθηση του χάους, αλλά η πραγματική Αθήνα (αυτήν που γνώρισα εγώ χθες) είναι μία πράσινη, ζεστή, μυστηριώδης πόλη. 
Το πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, η Ακρόπολη, είναι μία όαση πρασίνου! Έχει μεγάλα πάρκα σε πολύ μικρή απόσταση, έχει μεγάλους πεζοδρόμους όπου όλοι περπατάνε ΧΑΛΑΡΑ! Άνθρωποι να κάνουν τρέξιμο, τουρίστες να θαυμάζουν το μεγαλείο της πόλης και της ιστορίας της, ποδηλάτες να κάνουν βόλτες, σκυλιά να τρέχουν πέρα δώθε! και παντού πράσινο!!! 
Δεν υπάρχει κάποιο χάος, παιδιά παίζουν μπάλα στο πεζοδρόμιο, ένας παππούς παίζει λύρα κι όλα αυτά κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο. Ποιος είπε ότι η Αθήνα δεν είναι όμορφη?

Αυτή ο πόλη είναι για όλα τα γούστα!! Εκεί που περπατάς στο πράσινο και κοιτάς τον βράχο της Ακρόπολης, λίγα μέτρα πιο κάτω θα βρεις πολυσύχναστες καφετέριες, εστιατόρια, ακόμα πιο κάτω γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, και αμέσως πιο μετά το γνωστό Ψυρή όπου μαζεύονται όλοι οι φοιτητές της Αθήνας κάθε μέρα, όπου βρήκα και μαγαζί που πουλάει μπουγάτσα (Θεσσαλονίκη στου Ψυρή, λέγεται) που είναι καλύτερη ακόμα και από αυτήν που τρώω στην Θεσσαλονίκη. 
Κι όμως αν είσαι στυλάτος και θέλεις μέρη που είναι high class και τα λοιπά, αν περπατήσεις λίγο ακόμα στο Κολωνάκι μπορείς να βρεις αυτό που θες! Και μιλάμε για αποστάσεις 20 λεπτά με τα πόδια! Κι ακριβώς πιο πάνω ο Λυκαβηττός!

Όλα αυτά τα είδα μέσα σε δύο ώρες! και πιστέψτε με ήταν πανέμορφα!!! Οπότε αν δεν έχετε ζήσει την Αθήνα παρακαλώ μην την κρίνετε αρνητικά, γιατί είναι μία πολύ όμορφη πόλη και αν δεν την ζήσετε πραγματικά (λόγω τον προκαταλήψεων που υπάρχουν) αυτός που πραγματικά χάνει είσαι εσύ!

0 comments:

Post a Comment